Jordgubbskompott med vanilj

Somrigt och lagom sött till de salta ostarna. Satsen är riklig så det räcker till mer än en middag. Gör gärna kompotten några dagar i förväg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 l strösocker
  • 0,5 citron - rivet skal och saft

Gör så här

  1. Snoppa bären. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna.

  2. Blanda bär, vanilj, socker, citronsaft och citronskal. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 2 timmar.

  3. Koka upp långsamt på svag värme och låt koka utan lock ca 30 min.

  4. Skumma kompotten och häll upp på rengjorda glasburkar och förslut genast. Förvara svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!