Jordgubbskaka med krisptäcke

Ingen kan ana att det här är en mixkaka. Vi har gräddat i en porslinsform. I metallform kan gräddningen gå fortare.

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form (ca 28 cm i diameter).
2. Smält smöret.
3. Finhacka chokladen och blanda den med mandelspånen.
4. Häll mixpulvret i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa 1 minut.
Vispa ner smöret och ägget.
5. Skiva jordgubbarna. Häll smeten i formen och lägg på
jordgubbarna. Grädda på galler på ugnens botten 25-30 minuter.
Känn med sticka att den är torr. Ta ut kakan och sätt grillen på högsta värme.
6. Häll över choklad- och mandelblandningen. Sätt in kakan i mitten av ugnen ca 1 minut tills täcket fått fin färg. Passa noga, det bränns lätt! Servera gärna med färska jordgubbar och eventuellt lättvispad grädde.

Recept från