Det är viktigt att smörja formarna noga så att kakorna lätt kan lossas. Variera bär efter säsong.

För 18 st

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk strösocker
1 ägg

Fyllning:

2 dl matyoghurt
2 msk honung flytande
2 l jordgubbar

Garnering:

lavendelkvistar

Jordgubbsgömmor

1. Hacka samman mjölet, smöret (skuret i mindre bitar) och sockret, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och hacka snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i välsmorda veckade bakformar. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 15 min.
3. Stjälp upp kakorna när de svalnat något. Frys eventuellt in kakorna tills det är dags för utflykt.
4. Rör ihop matyoghurt och honung. Klicka honungsyoghurt i formarna strax före servering. Garnera med jordgubbar.