00000

Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära får gott sting v ingefära. Om du gör egen jordgubbspuré så använd jordgubbar som är riktigt mogna. Det behövs ca 2 dl färska till 1 1/2 dl färdig puré.

För 6-8 personer:

Ingredienser

4 dl vispgrädde
3,5 dl mjölk
6 äggulor
1,5 dl strösocker
1,5 dl jordgubbspuré, fryst
1 rödbeta, (100 g)
1 bit ingefära, ingefära

Tillbehör:

våffelstrutar, ev
maränger, rosa, se recept på minimaränger
strössel

20 minuter + tid att frysa

Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära – gör så här:

  1. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker med elvisp.
  2. Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten under kraftig vispning. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud till 84° under kraftig vispning. Sila smeten och kylner den i ett iskallt vattenbad.
  3. Vispa ner jordgubbspurén i glassmeten. Skala och skölj rödbetan. Skala ingefäran. Finriv rödbeta och ingefära och pressa ut all saft genom en sil. Rör ner rödbets- och ingefärssaft i glassmeten.
  4. Frys smeten i glassmaskinen tills den är fast och krämig. Sätt glassen i frysen ca 1 timme före servering.
  5. Lägg upp glassen i skålar eller i våffelstrutar. Servera med maränger och strö över strössel.
Fler recept med: Efterrätt och dessert