Jordgubbsgazpacho

Jordgubbsgazpacho är fräsch med fruktig smak och känns lyxig när den serveras i kylda glas.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar
  • 300 g tomater
  • 100 g gurka
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl tomatjuice
  • 3 msk lime - pressad
  • 3 msk koriander - finhackad
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong - eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa jordgubbar, tomater, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Tillsätt tomatjuice, limesaft och koriander.

  3. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar.

  4. Ställ soppan i kylen och låt den stå ca 1 timme tills den blir riktigt kall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!