44444

Jordgubbsgazpacho är fräsch med fruktig smak och känns lyxig när den serveras i kylda glas.

För 6-8 personer på buffé:

Ingredienser

400 g jordgubbar
300 g tomater
100 g gurka
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl tomatjuice
3 msk lime, pressad
3 msk koriander, finhackad
2 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning, eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 1 timme i kyl

Jordgubbsgazpacho – gör så här:

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.
  2. Mixa jordgubbar, tomater, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Tillsätt tomatjuice, limesaft och koriander.
  3. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar.
  4. Ställ soppan i kylen och låt den stå ca 1 timme tills den blir riktigt kall.