00000

Desserten kan lagas helt klar dagen innan och förvaras i kylskåp.

För 50 person(er)

Ingredienser

4 kg jordgubbar djupfrysta, osockrade
3 l vatten
15 dl strösocker
5 vaniljstänger
15 stjärnanis
8 limefrukter skalet
2 dl limesaft pressad
1,75 dl potatismjöl
3 dl vatten
4 färsk mynta i krukor

1. Tina och mixa eller kör jordgubbarna i matberedare i omgångar.
2. Koka upp första andelen vatten. Tillsätt sockret och rör tills det smält. Klyv vaniljstängerna på längden och lägg ner dem i lagen tillsammans med stjärnanis.
3. Tvätta och riv skalet av limefrukterna. Lägg ner raspet i kryddlagen. Koka upp. Blanda potatismjöl och andra andelen vatten och häll ner det under omrörning i lagen. Koka upp.
4. Häll de mixade jordgubbarna i kryddlagen tillsammans med limesaften. Ställ kallt.
5. Servera bärconsommén iskall med en kvist mynta och en kokoscigarr.