Jordgubbschutney

Svenska, smakrika jordgubbar förenas väl med starka smaker som ingefära och chili. Chutney kan du spara i kylen i flera dagar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 gul lök - färsk
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk ingefära - riven, färsk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 2 msk mynta - hackad

Gör så här

  1. Skär jordgubbarna i halvor. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken i olja i en kastrull. Rör i resten av ingredienserna.

  3. Låt chutneyn koka ihop utan lock 15–20 min.

  4. Häll upp chutneyn i en burk och låt den kallna. Servera till kyckling och kötträtter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!