3.63.63.63.63.6

Jordgubbscheesecake är en härlig sommartårta, en drömtårta för alla som älskar cheesecake och jordgubbar.

För 10 bitar:

Ingredienser

75 g smör
12 digestivekex

Fyllning:

4 gelatinblad
350 g jordgubbar, + 200 g i små bitar
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
200 g färskost, naturell

Garnering:

jordgubbar
citronmeliss

25 minuter + 5 timmar i frys + 40 min att tina

Jordgubbscheesecake – gör så här:

  1. Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret för hand eller i en mixer. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp dem och smält dem på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten.
  3. Mixa jordgubbarna med sockret. Blanda ner det smälta gelatinet.
    Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner osten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och rör försiktigt om till en smet.
    Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten.
  4. Häll smeten i formen och släta till. Ställ kakan i frysen ca 5 timmar. Ta ut den ca 40 min före servering.
  5. Garnera cheesecaken med jordgubbar och citronmeliss och servera.

Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Tårtor