25 minuter + 5 timmar i frys + 40 min att tina
Jordgubbscheesecake – gör så här:
- Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret för hand eller i en mixer. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp dem och smält dem på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten.
- Mixa jordgubbarna med sockret. Blanda ner det smälta gelatinet.
Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner osten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och rör försiktigt om till en smet.
Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten. - Häll smeten i formen och släta till. Ställ kakan i frysen ca 5 timmar. Ta ut den ca 40 min före servering.
- Garnera cheesecaken med jordgubbar och citronmeliss och servera.
Recept Eva Nordlinder, Hembakat