Jordgubbs- och rabarbermums
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 400 g jordgubbar
- 0,5 dl råsocker
- 1,5 dl vatten
Chokladmousse
- 100 g vit choklad
- 2 dl vispgrädde
Garnering
- mynta
Gör så här
-
Börja med chokladmoussen. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över den hackade chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills den är riktigt kall, gärna över natten.
-
Skala ev rabarbern, om den är grov, och skiva tunt. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kallna. Fördela i åtta glas.
-
Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera med mynta.