Jordgubbs- och rabarbermums

En perfekt dessert att förbereda. Fyll glasen och låt stå i kylen. Spritsa mousse strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 400 g jordgubbar
  • 0,5 dl råsocker
  • 1,5 dl vatten

Chokladmousse

  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Börja med chokladmoussen. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över den hackade chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills den är riktigt kall, gärna över natten.

  2. Skala ev rabarbern, om den är grov, och skiva tunt. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kallna. Fördela i åtta glas.

  3. Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!