00000

Pannacotta, som måste förberedas en dag före serveringen, är den perfekta bjud-desserten. Här har gräddkrämen fått smak av kokos och jordgubbsskiktet ovanpå har en frisk syrlighet av vin.

För 10 person(er)

Ingredienser

Panna cotta:

3 gelatinblad
400 g kokosmjölk i burk
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 msk citron pressad

Jordgubbsjelly:

2 gelatinblad
100 g jordgubbar skivade
2,5 dl vitt vin
5 msk strösocker
150 g jordgubbar

Tillbehör:

1 kokosnöt rostad kokos

Jordgubbs- och kokospannacotta – gör så här:

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Låt kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft koka upp i en kastrull.
  3. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädd- och kokosblandningen. Blanda utan att det skummar sig. Låt svalna en stund.
  4. Fyll smeten i 10 små vattensköljda glas (ca 1 dl). Låt dem stå i kylen minst 2 timmar för att stelna innan jordgubbsjellyn hälls på.
  5. Jordgubbsjelly: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt skivade jordgubbar, vitt vin och socker koka upp i en kastrull. Lyft upp gelatinbladen och rör ner dem i jordgubbslagen. Sila lagen genom en finmaskig sil. Låt svalna.
  6. Skölj och rensa de hela jordgubbarna. Skär dem i små tärningar och blanda ner dem i sockerlagen.
    7. När pannacottan har stelnat i kylen (efter minst 2 timmar), häll ett lager jordgubbsjelly på varje och låt stå och stelna i kylen ytterligare ca 2 timmar.
  7. Rostad kokos: Sätt ugnen på 250°. När ugnen är varm sätt in den hela kokosnöten 20-30 minuter. Den ska spricka i skalet!
  8. Knacka och ta bort det tjocka skalet. Det tunna skalet skalas bort med en skalare. Sänk ugnsvärmen till 125°.
  9. Hyvla kokosen i tunna skivor med en osthyvel. Lägg kokosen på en plåt och rosta i ugnen tills de torkat och fått lite färg, 20-30 minuter.
  10. Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 minuter före servering. Servera med rostade kokosskivor och eventuellt tunna chokladcigarrer eller lite hyvlad mörk choklad.