Jordgubbs- och ingefärsdipp

Dippen blir frisk och smakrik när jordgubbarna kompletteras med lime och ingefära.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar
  • 3 msk vatten
  • 1 - 2 msk ingefära - färsk riven
  • 4 dl syltsocker
  • 1 lime - rivet skal och saft

Tillbehör

  • 10 munkar - se recept
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka jordgubbar och vatten ca 2 min, tills jordgubbarna börjar mjukna.

  2. Tillsätt ingefära och socker och låt koka upp. Låt svalna. Rör i limeskal och limesaft.

  3. Servera jordgubbsdippen med munkar och vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!