00000

Vi har valt att inte göra saften så söt som rekommenderas för lång förvaring. I stället bör saften frysas om den görs i stor sats.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 apelsiner
2 l jordgubbar
4 dl vatten
4 dl strösocker

Jordgubbs- och apelsinsaft – gör så här:

  1. Tvätta och skala 2 av apelsinerna med en potatisskalare, se till att det vita inte kommer
    med. Pressa saften ur alla 3 apelsinerna. Lägg apelsinskal
    och saft i en kastrull.
  2. Skölj jordgubbarna – de behöver inte rensas. Lägg ner dem i kastrullen och häll på vattnet
  3. Koka upp och låt sedan sjuda 10-15 minuter, mosa ev
    jordgubbarna mot kanten med en mosstöt.
  4. Häll upp bärmassan i en silduk och låt saften rinna av.
  5. Häll sedan saften i en rengjord kastrull och rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum och häll saften på väl rengjorda varma flaskor.