Jordgubbar med vit choklad och lakritssocker

Vit choklad blir lätt grynig om den smälts vid för hög temperatur . Passa noga!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 200 g vit choklad
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk lakritsgranulat - eller 2 tsk krossade turkisk peppar

Gör så här

  1. Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugnen, rör om ett par gånger under tiden så att den inte bränner. Häll upp chokladen i en chokladfondueskål med värmehållare.

  2. Blanda socker och lakrits. Lägg upp jordgubbarna på ett fat. Garnera gärna med några färska jordgubbsblad.

  3. Doppa jordgubbarna i choklad och sedan i lakritssocker. *Lakritsgranulat eller pulver finns att köpa bland annat på Panduro hobby och essencefabriken.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!