Jordgubbar med rostad sockerkaka och lemoncurdgrädde

Jordgubbar med rostad sockerkaka och lemoncurdgrädde är en snabblagad dessert. Gör rent stekpannan noga innan du rostar sockerkakan. Den kan också grillas på utegrillen eller i grillpannan.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 300 g jordgubbar
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 skivor sockerkaka

Lemoncurdgrädde

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd

Gör så här

  1. Grädde: Vispa grädde och lemoncurd fluffigt.

  2. Snoppa och halvera jordgubbarna. Fräs jordgubbarna i smör och socker i en stekpanna ca 2 min.

  3. Rosta sockerkaksskivorna i en torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

  4. Fördela kompotten på den rostade sockerkakan och toppa med lemoncurdgrädden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!