Jordgubbar med pistaschgrädde

Jordgubbar med pistaschgrädde är en enkel dessert. Jordgubbar behöver inte krånglas till. Fräscht med fläder till.
Gabriel Jonsson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk flädersaft - konc

Pistaschgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk pistaschnötter
  • 1 tsk strösocker

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Blanda dem med lönnsirap och flädersaft i en skål. Låt stå ca 5 min.

  2. Vispa grädden tillsammans med nötter och socker i en skål.

  3. Servera jordgubbarna med pistaschgrädde, gärna i djupa skålar. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!