Jordgubbar med mynta och citroncrème

Den här desserten är lättgjord men ändå färgstark. Perfekt till midsommarafton då det är skönt att hålla det lite enkelt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl myntablad

Citroncrème

  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Mixa socker och mynta till ett grönt socker.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Vispa creme fraiche, socker och citronskal till ett fast skum.

  3. Snoppa jordgubbarna. Servera myntasockret och citroncrèmen bredvid att doppa jordgubbarna i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!