En mandelkaka går snabbt att göra med mandelmjöl, som man numera hittar i de flesta butiker.

För 1 9 bitar

Ingredienser

Jordgubbar med lönnsirap på mandelkaka

1 liter jordgubbar
1 dl lönnsirap
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk äkta vaniljsocker

Kaka

100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mald mandel eller mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten

Garnering

1/2 dl rostade mandelflarn

35 min

1. Kaka: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner dem i äggsmeten tillsammans med smör och hett vatten. Blanda väl.

2. Häll smeten i en form, ca 25 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

3. Skiva jordgubbarna och blanda dem med lönnsirap. Vispa grädden hårt och vänd ner yoghurt och vaniljsocker.

4. Skär kakan i nio rutor. Toppa varje bit med gräddyoghurt och jordgubbar. Garnera med mandelflarn.