00000

Jordgubbarna får sällskap av söta nötter och kokosflagor som steks frasiga i panna. Kokosflagor finns i välsorterade matbutiker och i hälsokostbutiker.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g jordgubbar
1 dl macadamianötter, (ca 50 g)
2 msk florsocker, + 2 msk + 1 1/2 msk
1 dl kokosflagor
250 g kvarg, (10 %)

10 minuter

Jordgubbar med frostig kokos och – gör så här:

  1. 1. Blanda macadamianötter och 2 msk florsocker i en stekpanna. Värm på medelvärme och rör hela tiden tills sockret börjar smälta. Häll upp på bakplåtspapper.
  2. Häll 2 msk florsocker i pannan och låt det knappt smälta. Häll i kokosen, blanda om och stek tills den fått fin färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Snoppa jordgubbarna och halvera om de är stora. Blanda kvargen med 1 1/2 msk florsocker. Bred ut på assietter. Toppa med jordgubbar, kokos och nötter.

Jordgubbar med frostig kokos och macadamia


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj