55555

Jordgubbar med aprikoser och mandel är en snabblagad dessert. Amarettoinlagda aprikoser är lyxigt och har  en rejäl dos vuxensmak. Ska barn äta så använd istället vanliga aprikoser i sockerlag. Köp gärna spansk mandel, så kallad Marconamandel, som är extra knaprig.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g jordgubbar
1 burk aprikoser, i amaretto (370 g) eller aprikoser i sockerlag
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
2 dl marängtoppar, eller krossade maränger
50 g mandlar, rostade, gärna spanska

10 minuter

Jordgubbar med aprikoser och mandel – gör så här:

  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Spara två av dem till garnering. Dela aprikoserna och spara 1 dl av lagen. Blanda jordgubbarna med aprikoser och lag.
  2. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker.
  3. Varva grädde, frukt, maräng och mandlar i glas. Delade  de sparade jordgubbarna. Toppa glassen med en halverad jordgubbe.