00000

Jordgubbar och rabarber, en oslagbar kombination.

För 4 person(er)

Ingredienser

Rabarberconsommé

600 g rabarber
1 vaniljstång
2 dl strösocker
2 dl pressad apelsinsaft
2 dl vitt vin

Basilikakräm

2 dl crème fraiche
2 msk basilika finskuren
1 msk florsocker

Tillbehör

apelsinflarn

1. Rabarberconsommé: Skölj och ansa rabarbern. Skär den i tunna slantar. Snitta vaniljstången på längden.
2. Lägg rabarbern och vaniljstången i en kastrull. Häll över sockret, apelsinsaften och det vita vinet. Låt koka 3-5 minuter. Sila genom finmaskig sil. Skrapa vaniljfröna ur vaniljstången med en liten vass
kniv. Låt svalna.
3. Ställ consommén i frysen och rör lite då och då, eller kör i glassmaskin. Den ska serveras lite halvfryst.
4. Basilikakräm: Kör crème fraiche, basilika och florsocker i matberedare tills crème fraichen tjocknar eller vispa med elvisp. Det tar 1/2-1 minut. Ställ kallt till servering.
Servera med apelsinflarn.

Recept på apelsinflarn hittar du här