30 minuter
Jordärtskockssoppa med tillbehör – gör så här:
- Skala och tärna jordärtskockor och lök. Kärna ur och tärna äpplet.
- Fräs jordärtskockor, lök och äpple i olja 2–3 min. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna.
- Låt soppan sjuda under lock tills skockorna är mjuka, 15–20 min.
- Mixa soppan slät med crème fraichen. Krydda med vinäger, salt och peppar.
- Svampsallad: Ansa kantarellerna. Skala och finhacka löken. Repa grönkålen från kvistarna och lägg bladen i kallt vatten.
- Skrubba beta och morot och hyvla dem tunt på mandolin. Lägg dem i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga.
- Stek svamp och lök i smör och vänd ner kål och rotfrukter precis före servering. Krydda med salt. Garnera soppan med olja och rapsfrön och servera salladen till.