Jordärtskockssallad

Citronsaften i dressingen gör att jordärtskockorna inte mörknar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g rucola

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten.

  2. Blanda citronsaften med olja, vatten, salt och peppar.

  3. Skär jordärtskockorna i tunna skivor, helst på mandolin. Häll över dressingen. Blanda ner rucolan och servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!