00000

Soppan går utmärkt att förbereda. Rödingen bakas strax före servering.

För 4 personer

Ingredienser

200 g jordärtskockor
1 msk olivolja
1 dl vin torrt vitt
1 dl vatten
0,5 msk kycklingfond koncentrerad
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Röding:

2 rödingfiléer (à 160 g)
1 msk hackad dragonblad
2 msk olivolja + 1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 citron rivet skal och saft

Jordärtskocksoppa med citron- och dragonbakad röding

 

1. Röding: Sätt ugnen på 100°. Blanda  citronskal och citronsaft med dragon och 2 msk olivolja. Skär varje rödingfilé i 2 portionsbitar.
2. Pensla en plåt med 1 msk olivolja. Lägg rödingen på plåten och pensla med lite av citron- och dragonmarinaden. Salta rödingen och ugnsbaka den mitt i ugnen ca 15 min. Dra bort skinnet och pensla filéerna med resten av marinaden.
3. Soppa: Skala och skär lök och jordärtskockor i mindre bitar. Fräs dem i olivolja i en kastrull. Häll på vin, vatten och fond. Koka under lock ca 5 min.
4. Tillsätt grädde och mjölk och koka ytterligare ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt och peppar.
5. Fördela soppan i tallrikar och lägg i rödingfiléerna.