En snabb halstring av den rökta laxen gör att den jamaikanska kryddningen får extra skjuts.

För 20 bitar

Ingredienser

200 g kallrökt lax i bit

kryddblandning

2 tsk timjan torkad
1 tsk kryddpeppar mald
1 tsk svartpeppar nymald
1 tsk farinsocker
0,5 tsk kanel mald
1 krm cayennepeppar
1 tsk flingsalt
1 msk rapsolja

Citronsalsa

1 citron liten tunnskalig
0,5 dl strösocker
1 krm salt

Garnering

färsk babyspenat, knäckebröd

1. Citronsalsa: Skölj citronen väl i hett vatten. Skär den i bitar. Mixa bitarna tillsammans med socker och salt. Blir salsan tunn och rinnig kan man låta den rinna av i en sil ca 5 min. Kan förberedas några dagar före festen.
2. Blanda kryddblandningen. Skär bort skinnet och ta bort ev ben från laxen. Gnid in laxen med olja och strö kryddblandningen jämnt över laxen. Gnid in den lätt.
3. Halstra laxen i torr, het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.
4. Skär laxen i tärningar och lägg dem på spenatblad lagda på knäckebröd. Garnera med en liten klick citronsalsa.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Jul, Övrigt