1 timme
Jerk chicken med rostad sötpotatis och lime – gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och finhacka chilin. Stöt kryddpepparn grovt i mortel. Blanda chili och kryddpeppar med övriga kryddor, socker, ingefära, vinäger, olja och salt.
- Torka av kycklingen. Lägg den i en smord ugnssäker form. Gnid in den med kryddblandningen. Stek mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 70 grader, ca 1 timme och 15 min.
- Skär sötpotatisen i klyftor. Blanda den med olja och salt i en ugnssäker form. Ställ potatisformen bredvid kycklingen i ugnen när ca 40 min återstår av kycklingens tillagningstid.
- Ansa och finstrimla salladslöken. Strö löken över sötpotatisen och toppa med koriander.
- Servera kycklingen med skyn, den rostade sötpotatisen, en klick gräddfil och limeklyftor.
Foto: Charlie Drevstam
Kryddblandningen blir nästan svart när den bakas i ugnen, och sockret blir härligt karameliserat.