Jättebiff med gremolata

Gremolata är en blandning av finrivet citronskal, persilja och vitlök. Blandningen är inte bara god till färsen utan passar också att strössla över pastan
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk - eller vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 500 g pasta - färsk

Grönsaker

  • 4 tomater
  • 400 g squash
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gremolata

  • 1 citron
  • 1 knippa persilja - knippe
  • 2 vitlök - klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 min. Blanda ner ägget och färsen.

  3. Häll ut färsen i mitten av en långpanna med bakplåtspapper. Forma till en platt rundel, ca 24 cm i diameter.

  4. Skär tomater och squash i bitar och lägg dem runt färsen. Droppa över olivoljan, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 20 min tills färsen är klar.

  5. Gremolata: Tvätta och finriv citronskalet. Hacka persiljan och vitlöksklyftorna fint. Blanda med citronskalet.

  6. Koka pastan.

  7. Strö lite av gremolatan över den färdigstekta färsen och servera resten vid sidan om. Blanda grönsakerna med pastan och smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!