30 min
Järpar med bovete – gör så här:
- Blanda nötfärs, ägg, riven vitlök, spiskummin, koriander, sambal oelek, persilja och salt.
- Koka bovetet i saltat vatten 10 min. Häll av och skölj det i kallt vatten, låt rinna av.
- Forma färsen till avlånga bullar. Stek dem runt om i oljan på medelvärme ca 5 min.
- Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och strimla löken.
- Fräs morötter, paprika och lök i oljan 1 min. Tillsätt ärterna och fräs ytterligare2 min. Tillsätt bovetet och fräs 3 min så att allt blir varmt.
- Smaka av bovetet med citronjuice, salt och peppar.
- Blanda ajvar relish och yoghurt. Servera paprikakrämen till järparna och bovetefräset.
Här hittar du fler goda GI-recept på middagar som är både smala och mättande.