Japansk råbiff med gari och misomajonnäs

Japansk råbiff med spännande tillbehör - enkelt men samtidigt makalöst gott.
Ylva Porsklev
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g ryggbiff - oxfilé eller entrecôte
  • 2 msk soja - japansk
  • 1 msk mirin (söt matlagningssake)
  • 1 tsk strösocker

Misomajonnäs

  • 1 äggula
  • 1,5 msk risvinäger - ljus
  • 1 msk misopasta - ljus
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • salladsblad - gärna röd ängssyra

Garnering

  • gari
  • gräslök

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa eller mixa ihop äggula, vinäger och miso. Droppa i olja, lite i taget. Vispa till en krämig majonnäs. Krydda med salt.

  2. Skär köttet i tunna skivor eller små tärningar.

  3. Rör ihop soja, mirin och socker tills sockret lösts upp. Lägg köttet i en skål och häll över marinaden. Låt stå ca 15 min.

  4. Lägg ut salladsblad på ett uppläggningsfat eller fördela på portionstallrikar. Lyft upp köttet ur marinaden och lägg det på salladsbladen. Garnera med gari och finhackad gräslök. Ringla över majonnäs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!