Japansk carbonara

Japansk carbonara får god sälta av misopastan och havssmak av noribladen.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 250 g sojabönor - frysta
  • 300 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk misopasta
  • 2 ägg - stora
  • 1 noriblad
  • 1 dl parmesan - riven
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt bönorna koka med när ca 2 min återstår av koktiden. Häll av pastavattnet men spara ca 1 1/2 dl.

  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i 1 msk smör ca 5 min.

  3. Vispa ihop miso, ägg, 2 tsk vitvinsvinäger och 1/2 tsk salt. Finstrimla noribladet. Vänd ner svamp, lök, misoblandning och noriblad i pastan. Tillsätt pastavatten och parmesan. Servera direkt.

  4. För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:

  5. Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!