4.84.84.84.84.8

Japansk carbonara får god sälta av misopastan och havssmak av noribladen.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g spagetti
250 g sojabönor, frysta
300 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk misopasta
2 ägg, stora
1 noriblad
1 dl parmesanost, riven
smör, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Japansk carbonara – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt bönorna koka med när ca 2 min återstår av koktiden. Häll av pastavattnet men spara ca 1 1/2 dl.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i 1 msk smör ca 5 min.
  3. Vispa ihop miso, ägg, 2 tsk vitvinsvinäger och 1/2 tsk salt. Finstrimla noribladet. Vänd ner svamp, lök, misoblandning och noriblad i pastan. Tillsätt pastavatten och parmesan. Servera direkt.

För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego