En snabblagad vegetarisk Janssons frestelse där potatisen kokas i mjölk för att sedan gratineras i ugn.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

1 gul lök
3 msk smör
400 g potatis
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 dl svarta oliver urkärnade
0,5 dl kapris
1 msk ströbröd

Vegetarisk Janssons frestelse – gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör i en stekpanna.
  2. Skala och strimla potatisen. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt potatis och salt. Koka potatisen sakta tills den är mjuk, ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Hacka oliver och kapris. Blanda ner  lök, oliver och kapris i potatisen och häll över i en gratängform. Strö över ströbrödet och hyvla över 2 msk smör.
  5. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått fin färg.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

 

Fler vegetariska rätter till julbordet hittar du nedan: