Janssons frestelse med dill

Janssons frestelse med dill är ett måste för många på julbordet. Välj en mjölig potatisort så blir frestelsen bäst.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala och skiva löken. Stek löken i smör i en stor stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner potatisen i stekpannan och häll över grädde och mjölk.

  2. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Häll spadet i pannan och låt sjuda ca 10 min.

  3. Grovhacka ansjovisen och blanda ner den och dillen i stekpannan. Krydda med salt. Fördela frestelsen i ugnssäkra portionsformar och strö över ströbröd.

  4. Sätt ugnen på 225°. Gratinera frestelserna mitt i ugnen tills de fått fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!