Jansson på nytt sätt

Jansson på nytt sätt görs av färdig potatisgratäng. Välj en potatisgratäng som inte innehåller så mycket vitlök.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 förp potatisgratäng - färdig  (à 800 g)
  • 0,5 knippa salladslök
  • 1 burk anjovisfiléer - + 1 burk  (125 g + 55 g)
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och strimla salladslöken. Låt ansjovisen rinna av men spara hälften av spadet.

  2. Varva potatisgratängen med salladslök och ansjovis i en ugnssäker form.

  3. Häll över ansjovisspadet och strö över ströbröd. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!