Jambalaya med kyckling och kabanoss

Jambalaya med kyckling och kabanoss är förenklad variant av den välkända risrätten med rötter i amerikanska södern.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 150 g kabanosskorv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl ris - t ex långkornigt
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk tabasco
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär korven i bitar på snedden. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Stek kyckling och korv i 2 msk olja under omrörning ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp på ett fat så länge.

  3. Stek lök och vitlök i pannan ca 2 min. Tillsätt riset och häll över tomater och 4 dl vatten. Smula i buljongtärningen och tillsätt tabasco. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.

  4. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprika, kyckling och korv i riset och låt koka ytterligare ca 10 min.

  5. Servera jambalayan med sallad och extra tabasco.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!