3.83.83.83.83.8

Jambalaya med kyckling och kabanoss är förenklad variant av den välkända risrätten med rötter i amerikanska södern.  

För 4 personer:

Ingredienser

400 g kycklingfilé
150 g kabanosskorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl ris, t ex långkornigt
1 burk tomater, krossade (400 g)
1 hönsbuljongtärning
1 tsk tabasco
2 paprikor, gärna i olika färger
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad

15 minuter + koktid

Jambalaya med kyckling och kabanoss – gör så här:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär korven i bitar på snedden. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Stek kyckling och korv i 2 msk olja under omrörning ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp på ett fat så länge.
  3. Stek lök och vitlök i pannan ca 2 min. Tillsätt riset och häll över tomater och 4 dl vatten. Smula i buljongtärningen och tillsätt tabasco. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.
  4. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprika, kyckling och korv i riset och låt koka ytterligare ca 10 min.
  5. Servera jambalayan med sallad och extra tabasco.