Jalapeñoburgare med bönsallad

En riktigt het burgare med både skivad jalapeño och extra het salsa. Alternativt kan man välja en mildare salsa och inlagd paprika i stället.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g röda bönor (kidney beans) - (1 burk)
  • 3 msk tequilasalsa - (Santa Maria) eller annan salsa
  • 4 hamburgare - färdiga (à 100 g)
  • 1 msk smör
  • 2 ciabatta hamburgerbröd - (eller 4 grova)
  • 4 msk jalapeño - skivad (Coop eller Old el Paso)
  • 80 g cheddarost - (4 skivor)
  • 2 tomater - stora
  • 50 g ärtskott

Gör så här

  1. Blanda bönorna med salsan.

  2. Stek hamburgarna i smör ca 3 min på var sida och rosta brödskivorna i stekpannan.

  3. Lägg ihop hamburgarna med jalapeño samt ost- och tomatskivor. Servera med bönsalsan och ärtskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!