00000

Recept på jägmästarens drömtoast med ytterfilé, tryffelmajo, tomat och sallad. Majonnäsen blir en större sats än vad som går åt, men det som blir över kan sparas ca 2 veckor i kylen.

För 4 personer

Ingredienser

400 g vildsvinsytterfilé
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 skivor ciabatta
2 tomater
1 påse blandad sallad (80 g)

Majonnäs, ca 3 dl

3 äggulor
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger vitvinsvin
1/2 liten vitlöksklyfta
3 dl majsolja
1 tsk salt
1 msk torkad svart trumpetsvamp eller trattkantareller
1 tsk tryffelolja

30 min

Jägmästarens drömtoast med ytterfilé, tryffelmajo, tomat och sallad

Majonnäs:

1.  Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och pressad vitlök. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under vispning. Smaksätt 1 dl majonnäs med finhackad svamp och tryffelolja.
2. Skär köttet i 4 skivor. Pensla det med olja och krydda med salt och peppar. Grilla köttet runt om till 65° innertemperatur, 3–4 min på varje sida. Låt köttet vila ca 10 min.
3. Grilla brödskivorna ca 1 minut på varje sida. Skiva tomaterna. Lägg 4 bröd på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, kött och majonnäs. Lägg på de andra bröden och servera.

Fler recept med: Husmanskost, Mackor, Nötkött, Övrigt