Jägmästarens drömtoast med ytterfilé, tryffelmajo, tomat och sallad

00000

Recept på jägmästarens drömtoast med ytterfilé, tryffelmajo, tomat och sallad. Majonnäsen blir en större sats än vad som går åt, men det som blir över kan sparas ca 2 veckor i kylen.

För 4 personer

Ingredienser

400 g vildsvinsytterfilé
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 skivor ciabatta
2 tomater
1 påse blandad sallad, (80 g)

Majonnäs, ca 3 dl

3 äggulor
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger, vitvinsvin
1/2 liten vitlöksklyfta
3 dl majsolja
1 tsk salt
1 msk torkad svart trumpetsvamp eller trattkantareller
1 tsk tryffelolja

30 min

Jägmästarens drömtoast med ytterfilé, tryffelmajo, tomat och sallad

Majonnäs:

1.  Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och pressad vitlök. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under vispning. Smaksätt 1 dl majonnäs med finhackad svamp och tryffelolja.
2. Skär köttet i 4 skivor. Pensla det med olja och krydda med salt och peppar. Grilla köttet runt om till 65° innertemperatur, 3–4 min på varje sida. Låt köttet vila ca 10 min.
3. Grilla brödskivorna ca 1 minut på varje sida. Skiva tomaterna. Lägg 4 bröd på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, kött och majonnäs. Lägg på de andra bröden och servera.

Fler recept med: Husmanskost, Mackor, Nötkött, Övrigt