Jägarkyckling

Recept på jägarkyckling, en kycklingrätt med vitlök, tomater, oliver och pancetta. När kycklingen väl hamnat i ugnen sköts tillagningen av sig själv och det finns tid att göra andra saker.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 majskyckling - stor , ca 1 1/2 kilo
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt - + 1 tsk
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald + 2 krm
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g pancetta - eller rökt sidfläsk
  • 2 burkar tomater - hela (à 400 g)
  • 1 dl oliver - svarta

Marinad

  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 1 dl rosmarin - repad

Tillbehör

  • ris - pasta eller potatis
  • haricots verts

Gör så här

  1. Marinad: Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden.

  2. Stycka kycklingen 
i 8 bitar. Lägg bitarna i en bunke och blanda med marinaden. Låt marinera i kylen 4 timmar, men gärna längre.

  3. Sätt ugnen på 200°. Ta kycklingen ur marinaden och torka bitarna med hushållspapper. Spara marinaden. Vänd kycklingen i mjölet smaksatt med 2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Skaka av överflödigt mjöl.

  4. Bryn kycklingen runtom i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.

  5. Skala och hacka vitlöken. Tärna pancettan. Lägg i vitlök och pancetta i pannan och fräs 2–3 min. Tillsätt marinaden, tomater och oliver och låt koka upp. Häll såsen över kycklingen i formen och täck med ett lock eller aluminiumfolie.

  6. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Ta av locket eller folien och fortsätt tillaga ca 30 min. Ta bort den olja som flutit upp till ytan med en hålslev. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  7. Servera kycklingen med ris, pasta eller potatis och haricots verts.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!