1. Putsa filéerna. Bryn dem i smör runt om. Salta och peppra ca 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar på varje filé.
2. Pensla med soja och fortsätt att steka tills en stektermometer instucken i den tjockaste delen på filén visar på 70°.
Svep köttet i aluminiumfolie och lägg det kallt.
3. Skiva filéerna inför uppläggningen i 4 mm skivor. Ta inte med de yttersta småbitarna (de sparas till vardagen).
Lägg upp på fat, strö över kapris, droppa på extra soja och ringla försiktigt över balsamicosirap inför serveringen.
Italienskt fläskfiléfat
Fläskfilé steks i förväg och ”kryddas” inför serveringen med balsamicosirap och soja.
För 50 person(er)
Ingredienser
8 | fläskfiléer, svenska (à 600 g) |
50 g | smör |
2 msk | salt |
1 msk | svartpeppar, grovmald |
1 msk | soja, kinesisk |
400 g | cocktailkapris |
1 dl | balsamicosirap, Zeta |