Italienska köttbullar med fyllig tomatsås

Stora, saftiga köttbullar med god sälta från sardeller och fantastisk tomatsås.

40 min

Italienska köttbullar med tomatsås – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellfiléerna. Fräs lök, vitlök och sardeller i 2 msk olja i en stekpanna tills löken är helt mjuk.
  2. Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt stå ca 5 min så att ströbrödet sväller. Mixa till en jämn puré med en stavmixer.
  3. Blanda ner färs, lökfräs och ägg i ströbrödsblandningen. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Forma färsen till stora köttbullar. Stek bullarna runtom i 1 msk olja ca 10 min. Lägg bullarna åt sidan på ett fat.
  5. Fräs tomatpurén i stekpannan med stekresterna kvar från köttbullarna. Tillsätt krossad tomat, vin, salvia, 3 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop under lock ca 20 min.
  6. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra utan lock ca 10 min.
  7. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Servera köttbullarna med sås, spagetti och parmesan.

Recept från