Italienska färsbiffar

En krämig och god sås får man genom att koka ihop laga lätt med hackade soltorkade tomater. Servera den till de nystekta biffarna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk citronskal - rivet
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk olivolja

Sås

  • 3 soltorkade tomater - inlagda i olja
  • 1,5 dl laga lättgrädde - Kelda, 5 %
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 110 g pasta
  • 50 g rucola

Gör så här

  1. Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar, citronskal och vitlök till en smidig färs. Forma 2 biffar. Stek dem i olivolja 3-5 minuter på varje sida.

  2. Låt tomaterna rinna av på hushållspapper. Hacka dem i små bitar. Koka ihop laga lätt med soltorkade tomater, salt och peppar 1-2 minuter.

  3. Servera färsbiffarna med sås, pasta och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!