00000

En krämig och god sås får man genom att koka ihop laga lätt med hackade soltorkade tomater. Servera den till de nystekta biffarna.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g nötfärs
1 msk potatismjöl
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk citronskal, rivet
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk olivolja

Sås

3 soltorkade tomater, inlagda i olja
1,5 dl lagalätt, Kelda, 5 %
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

110 g pasta
50 g rucola

1. Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar, citronskal
och vitlök till en smidig färs. Forma 2 biffar. Stek dem i olivolja 3-5 minuter på varje sida.
2. Låt tomaterna rinna av på hushållspapper. Hacka dem i
små bitar. Koka ihop laga lätt med soltorkade tomater, salt och peppar 1-2 minuter.
3. Servera färsbiffarna med sås, pasta och sallad.