00000

Recept på italiensk vintersoppa med vitlökskrutonger. Vi har använt färsk grönkål. Fryst går också bra, men då blir soppan mer finhackad.

För 4 personer

Ingredienser

300 g ljust bröd
1 gul lök hackad
3 klyftor vitlök pressade
300 g färsk grönkål strimlad
1 1/2 liter grönsaksbuljong från tärning eller fond
1/2 påse fryst blomkål (à 550 g)
1 ask frysta sojabönor (250 g)
50 g parmesanost riven
olivolja

25 min

Italiensk vintersoppa med vitlökskrutonger

 

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tärningar och blanda med
    2 msk olja och 2 vitlöksklyftor. Ugnsstek dem knapriga 10–12 min.
  2. Fräs lök och 1 vitlöksklyfta i 1 msk olja i en gryta. Lägg kålen i grytan. Häll på grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Lägg i blomkål och sojabönor när ca 2 min återstår av koktiden.
  3. Servera soppan med brödtärningar  och parmesan.
Fler recept med: Smalt, Soppa