Italiensk strömming med parmesankryddat potatisstamp

Olivoljan till stekning tillsammans med parmesanosten i stampet ger den italienska smaken. Rucola och pinjenötter förstärker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömmingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja

Potatisstamp

  • 800 g mjölig potatis - skalad
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl parmesan - riven
  • 0,75 tsk salt

Garnering

  • 1 knippe rucola - (80 g)
  • 0,5 rödlök - skalad
  • 1 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Blanda med mjölk, olivolja och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan, torka strömmingen med hushållspapper. Salta, peppra och lägg ihop dem två och två. Vänd i vetemjöl.

  3. Hetta upp en stekpanna och stek strömmingen knaprig i smör och olivolja.

  4. Skölj rucolan och skiva löken tunt. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en het stekpanna.

  5. Lägg potatisstampet på tallrikarna och fördela strömmingen ovanpå. Toppa med rucola, rödlök och pinjenötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!