4.14.14.14.14.1

Potatissallad är en enkel och smakrik potatissallad att servera när man har många gäster. Salladen är lika god rumstempererad som ljummen men blanda ner dressingen strax innan servering.

För 8-10 personer:

Ingredienser

1,5 kilo färskpotatis
2 knipplökar, röda eller rödlök
1 knippa rädisor
100 g rucola

Vinägrett:

2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 citroner
1 dl olivolja, extra virgine
1 dl persilja, finhackad
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

40 minuter

Italiensk potatissallad – gör så här:

  1. Skala och finstrimla löken. Lägg den i kallt vatten och låt stå ca 30 min för att maken ska bli mildare.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av noga.
  3. Vinägrett: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda alla ingredienserna och krydda med salt och peppar.
  4. Låt löken rinna av. Ansa och skiva rädisorna. Vänd ner lök, rädisor och rucola i potatisen. Häll över vinägretten och rör om ordentligt.