Italiensk potatiskaka

Rätten kan också göras med ansjovisfyllda oliver i stället för oliver och ansjovis. Öka då mängden till 1 dl oliver. Potatiskakan är god som ensamrätt med en sallad eller som tillbehör till stekt kött eller fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g potatis - mjölig
  • 1 lök - liten gul
  • 0,5 dl oliver - svarta urkärnade
  • 1 tomat
  • 55 g anjovisfiléer - 1 liten ask
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 2 msk ströbröd
  • 40 g pecorino - riven eller parmesan
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i tunna skivor.

  2. Skala och finhacka löken. Grovhacka oliverna. Dela, kärna ur och hacka tomaterna. Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar.

  3. Fodra en rund ugnssäker form ca 18 cm diameter med bakplåtspapper. Varva potatis, lök, oliver, tomater, ansjovis, persilja, ströbröd, ost, salt och peppar. Avsluta med ost.

  4. Ringla över olivolja och stek potatisen mjuk mitt i ugnen ca 45 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!