00000

Om du inte hittar sardeller kan du använda ansjovisfiléer.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 pizzamix, kungsörnen, förp (300 g)
2 mozzarellaostar, (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
8 sardeller, eller 12 ansjovisfiléer
1 tsk flingsalt
1 dl basilikablad

Tillbehör:

1 påse sallad, blandad (150 g)

Italiensk pizza med mozzarella och sardeller

1. Sätt ugnen på 225º. Gör degen enligt anvisning på förpackningen och kavla ut till 2 pizzabottnar, ca 1 cm tjocka, på plåt med bakplåtspapper.
Skiva osten. Halvera tomaterna.
2. Toppa pizzorna med ost och tomater. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 min. Lägg på sardellerna och grädda ytterligare ca 5 min.
3. Strö flingsalt och basilikablad på de färdiga pizzorna. Servera med sallad vid sidan om.

Ca 450 kcal per portion, 21 g fett, 21 g protein, 47 g kolhydrater

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Pizza