00000

En italienare som passar i många sammanhang och fungerar både som middagsrätt och i liten portion som del i en måltid med flera rätter.

För 4 personer

Ingredienser

300 g tagliatelle el annan torkad pasta
8-12 potatisar små
250 g haricots verts

Pesto

50 g pinjenötter helst rostade
2 basilika krukor
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 dl parmesanost färskriven
1,5 dl olivolja rumstempererad

Gör så här:

  1. Sätt på en stor gryta vatten till pastakoket. Rosta pinjenötterna under omrörning och passning i en stekpanna. Ta undan 1/3 till serveringen.
  2. Kör pinjenötter, basilika, skalad vitlök och salt i mat-
    beredare till finhackat.
  3. Tillsätt sedan hälften av osten och droppvis olivoljan under gång till en tjock röra. Rör ner resten av osten och smaka av.
  4. Pesto: Koka pasta och den välskrubbade potatisen i samma gryta och beräkna att de blir klara samtidigt. Lägg med och koka upp bönorna strax innan pasta och potatis är klar.
  5. Sila upp alltsammans, lägg över i en skål och blanda med träredskap ner ett par rejäla matskedar pesto. Strö över pinjenötter och servera.