55555

Barnens favorit! Som lasagne fast enklare. Servera rivna morötter och vitkål till.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g penne eller makaroner
1msk+1/2 msk smör
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 purjolök
1 burk hela tomater, (400 g)
1 tsk oregano

Bechamelsås

4 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl riven parmesost
2 krm salt

15 min + 25 min i ugn

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Rör ner 1 msk smör.  Sätt ugnen på  225°.
2. Lägg pastan i en ugnssäker form. Bryn köttfärsen i 1/2 msk smör. Salta och peppra.
3. Ansa och skiva purjolöken. Blanda ner purjolök, tomater och oregano. Fördela färsen över pastan.
4. Bechamelsås: Blanda mjölk, mjöl och salt i en kastrull. Sjud såsen tills den tjocknar, ca 3 min. Rör ner ca 2 msk riven ost.
5. Häll såsen över pastan och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Fler recept med: Barn och familj