4.14.14.14.14.1

Barnens favorit! Som lasagne fast enklare. Servera rivna morötter och vitkål till.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g penne, eller makaroner
1 + 0,5 msk smör
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 purjolök
1 burk hela tomater, (400 g)
1 tsk oregano

Bechamelsås

4 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl parmesost, riven
2 krm salt

15 minuter + 25 minuter i ugn

Italiensk pennegratäng – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Rör ner 1 msk smör.  Sätt ugnen på  225°.
  2. Lägg pastan i en ugnssäker form. Bryn köttfärsen i 1/2 msk smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Ansa och skiva purjolöken. Blanda ner purjolök, tomater och oregano. Fördela färsen över pastan.
  4. Bechamelsås: Blanda mjölk, mjöl och salt i en kastrull. Sjud såsen tills den tjocknar, ca 3 min. Rör ner ca 2 msk riven ost.
  5. Häll såsen över pastan och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
Fler recept med: Barn och familj