Recept på en italiensk lax med soltorkade tomater. Allt i ett i ugnen med lax är praktiskt och blir extra gott när smakerna gifter sig.

För 4 personer

Ingredienser

500 g laxfilé utan skinn och ben
8 potatisar (600 g)
6 soltorkade tomater i olja
0,5 msk av tomatoljan + 1 msk
1,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 dl grovriven lagrad ost 17 %
100 g rucolasallad

40 min

Italiensk lax – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
  3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
  4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.

 


SE ÄVEN: 
Middagstips med lax – snabbt och gott