55555

Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten på kycklingsallad innehåller också bacon, avokado och cambozola.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 kycklingfiléer
2 msk sweet chilisås
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja, till stekning

Sallad:

0,5 baguette, + 3 msk olivolja
0,5 baguette, + 3 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 pkt bacon
1 salladshuvud
2 avokador
15 körsbärstomater
1 dl valnötter
200 g cambozolaost
0,5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja

Italiensk kycklingsallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
  2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och
    rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.
  3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg
    över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter
    till 68° innertemperatur.
  4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i
    strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
  5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat
    med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och
    krossade valnötter.
  6. Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade
    brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet.
    Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och
    olivolja.