Italiensk kycklingsallad

Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten på kycklingsallad innehåller också bacon, avokado och cambozola.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja - till stekning

Sallad

  • 0,5 baguette - + 3 msk olivolja
  • 0,5 baguette - + 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 pkt bacon
  • 1 salladshuvud
  • 2 avokador
  • 15 körsbärstomater
  • 1 dl valnötter
  • 200 g cambozola
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.

  2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.

  3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.

  4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.

  5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.

  6. Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!