3.53.53.53.53.5

En jättegod toast som passar som middag till fyra med en god sallad eller som vickning till åtta.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g viltfärs
50 g salami
100 g mozzarellaost
1 dl parmesanost, riven
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Toast:

2 tomater
150 g mozzarellaost
1 baguette
4 msk olivolja
4 skivor parmaskinka, tunna
4 basilikablad, strimlade

Tillbehör:

sallad

20 minuter + 8 minuter i ugn

Italiensk köttfärsbiff på toast med parmaskinka och mozzarella – gör så här:

  1. Tärna salami och mozzarella. Blanda färsen med parmesanost, oregano, salt och peppar. Blanda i salami och mozzarella. Forma färsen till 8 biffar med fuktade händer.
  2. Stek biffarna i smör ca 3 min på varje sida på medelstark värme.
  3. Sätt ugnen på 250°. Skiva tomaterna och osten. Dela baguetten på längden och därefter i 8 bitar. Pensla brödskivorna med olja och sätt in i ugnen 2-3 min. Ta ut brödet.
  4. Lägg en skinkskiva på varje toast, därefter biff, tomatskiva, basilikablad och ost. Gratinera mitt i ugnen 5-8 min. Servera med sallad.