Italiensk köttfärsbiff på toast med parmaskinka och mozzarella

En jättegod toast som passar som middag till fyra med en god sallad eller som vickning till åtta.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g viltfärs
  • 50 g salami
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk smör

Toast

  • 2 tomater
  • 1 baguette
  • 4 msk olivolja
  • 4 skivor parmaskinka - tunna
  • 4 basilikablad - strimlade
  • 150 g mozzarella

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Tärna salami och mozzarella. Blanda färsen med parmesanost, oregano, salt och peppar. Blanda i salami och mozzarella. Forma färsen till 8 biffar med fuktade händer.

  2. Stek biffarna i smör ca 3 min på varje sida på medelstark värme.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skiva tomaterna och osten. Dela baguetten på längden och därefter i 8 bitar. Pensla brödskivorna med olja och sätt in i ugnen 2-3 min. Ta ut brödet.

  4. Lägg en skinkskiva på varje toast, därefter biff, tomatskiva, basilikablad och ost. Gratinera mitt i ugnen 5-8 min. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!