Italiensk korv med basilikarisoni

Recept på falukorv med italienska smaker som går snabbt och enkelt att göra. En klassiker som brukar uppskattas av alla i familjen!

Italiensk korv med basilikarisoni

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.
  2. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.
  4. Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin. Servera risonin till korven.

Recept från