Italiensk korv med basilikarisoni

3.73.73.73.73.7

Recept på falukorv med italienska smaker som går snabbt och enkelt att göra. En klassiker som brukar uppskattas av alla i familjen!

För 4 personer

Ingredienser

550 g falukorv, (Mågott) mager
8 tomater, marinerade soltorkade
0,5 basilika, kruka
1 dl parmesanost, riven

Risoni:

3 dl risoni, (250 g)
7 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
150 g sockerärter
3 lökar med blast, färska gula
1 dl parmesanost, riven
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 basilika, kruka

Italiensk korv med basilikarisoni – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.
  2. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.
  4. Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin. Servera risonin till korven.