Italiensk korv med basilikarisoni

Recept på falukorv med italienska smaker som går snabbt och enkelt att göra. En klassiker som brukar uppskattas av alla i familjen!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 550 g falukorv - (Mågott) mager
  • 8 tomater - marinerade soltorkade
  • 0,5 basilika - kruka
  • 1 dl parmesan - riven

Risoni

  • 3 dl risoni (barilla) - (250 g)
  • 7 dl grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
  • 150 g sockerärter
  • 3 lökar med blast - färska gula
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 basilika - kruka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.

  2. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

  3. Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.

  4. Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin. Servera risonin till korven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!